KraamKompas helpt je op weg in je kraamtijd

Natuurlijke kraamzorg

Naast gecertificeerd regulier kraamverzorgende, ben ik ook gecertificeerd natuurlijk kraamverzorgende.

Als natuurlijk kraamverzorgende ben ik extra geschoold in goed waarnemen wat nodig is tijdens jullie kraamtijd, waar behoeftes liggen voor moeder, baby en overige gezinsleden en wat het meest belangrijk is op een bepaald moment. Voor mij is jullie bewuste keuze een belangrijk uitgangspunt waarbij de gezondheid van moeder en baby altijd voorop staat. Ik werk in goed en nauw overleg samen met jullie verloskundige.

Aandachtspunten in de natuurlijk kraamzorg

In de Natuurlijke Kraamzorg besteden we extra aandacht aan o.a.

Warmtezorg

“Alles wat we met warmte en enthousiasme doen, is een soort liefde.” (Wilhelm von Humboldt)

Ritme

“Ritme en harmonie dringen diep in de ziel door.” (Plato)

Hechting

“Veilige hechting geeft je kindje een diep vertrouwen in het leven.” (Anja Caers)

Daarnaast wordt het herstel- en borstvoedingsproces van de moeder met extra veel aandacht begeleid door bijvoorbeeld het inzetten van schouder- en/of voetinwrijvingen, buikwikkels, warmte kompressen en kamilletoepassingen. Preventief wordt gewerkt met natuurlijke middelen en kruiden. Altijd in goed overleg over wat jij wilt en in overleg met je verloskundige.

Natuurlijke Kraamzorg kan op veel manieren worden ingezet. Als je geïnteresseerd bent in deze vorm van kraamzorg bespreek ik graag jullie wensen en de verschillende mogelijkheden met je.

Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze vorm van zorgverlening. De eventuele aanschaf van aan de natuurlijke kraamzorg gerelateerde producten is wel voor eigen rekening.