Ik ben Barbara Bolt, geboren in het jaar 1965. Sinds 1991 getrouwd met John en samen hebben we 4 kinderen. Al op mijn 16e wist ik dat ik kraamverzorgende wilde worden, maar te jong voor de opleiding kwam ik via een tussenopleiding terecht in de horeca. Een zeer divers pad leidde mij uiteindelijk op mijn 53ste toch nog richting de kraamzorg. En ik ben zo blij dat ik die stap heb gezet! Ik geniet van dit werk. Het helpen en ondersteunen in de bijzondere tijd na de geboorte van een kindje ervaar ik als mooi en eervol. 

Ik ben gecertificeerd regulier kraamverzorgende. Op regelmatige basis volg ik bijscholingen en cursussen om mijn kennis t.a.v. kraamzorg, babyzorg en moederzorg, up to date te houden. Daarnaast ben ik ook gecertificeerd natuurlijk kraamverzorgende. Op deze pagina lees je hier meer over.

Ik werk op een holistische manier. Dit betekent dat ik in mijn zorg niet alleen kijk naar de zorgvraag, maar ook kijk naar de mens en het gezin achter die vraag. Ik kijk naar het geheel, omdat in mijn visie alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is.

Met veel plezier ben ik jullie kompas in de eerste week na de geboorte van jullie kindje. Natuurlijk bepalen jullie daarbij de koers. Ik zet mij enthousiast en met vakkennis in om jullie in de eerste week na de bevalling te ondersteunen en werk daarbij nauw samen met je verloskundige.

Mijn uitgangspunt is om er een fijne kraamtijd van te maken waarin alle gezinsleden worden betrokken.

Mijn aanpak is erop gericht voldoende rust en ruimte te bieden om jullie nieuwe kindje te leren kennen. Vooral door ruimte te bieden um je kindje goed te kunnen observeren zodat je weet wat hij of zij met lichaamstaal en bepaald gedrag wil zeggen, ondersteun ik bij de integratie van de baby in jullie nieuwe gezinssituatie. Natuurlijk hou ik de gezondheidssituatie van zowel moeder als kind daarbij goed in de gaten.

Ik ben rustig van aard en vind het fijn structuur in de zorg rondom moeder en kind te brengen. Verder hou ik van lekker koken (en eten?) en lezen. Wandel veel en doe dagelijks aan yoga.