“It takes a village to raise a child”

Deze quote gebruik ik vaak. Als moeder vond ik het altijd fijn om met andere moeders mijn ervaringen te delen. Samen tot inzichten komen en elkaar tips geven om je kindje zo goed en gezond mogelijk op te laten groeien. Om ook als ouder steeds meer in je rol te groeien.

Voor het uitoefenen van mijn vak is het niet anders. Back up, intervisie, scholing en delen van kennis en ervaringen is juist in een vak als kraamzorg en in de geboortezorg van groot belang. Zo kunnen we met elkaar de beste zorg geven in die o zo belangrijke eerste week. En…ik geloof ook erg in samenwerking. Het versterkt en verbindt. En dat komt de gezinnen waarin ik werk alleen maar ten goede.

Voor intervisie en back up

T.a.v. kraamzorg. Voor intervisie en voor back up om in geval van nood de zorg over te nemen:

Angelique van Bemmel van Zuster Ooievaar.

Angelique is een zeer gewaardeerde collega waarmee ik regelmatig een heerlijke boswandeling maak.  Buiten-intervisie noemen we dat. Zeer leerzaam. We stapten tegelijk in het avontuur van zelfstandig kraamverzorgende en werken veel samen.

Andrea Lelivelt

Andrea ken ik al langer dan dat ik kraamverzorgende ben. Onze kinderen zaten bij elkaar in de klas en we hebben veel dezelfde interesses. Andrea is naast natuurlijk kraamverzorgende ook huidtherapeut en weet derhalve heel veel van huidproducten voor zowel moeder als kind. Als ik iets wil weten, of een moeder vraagt me wat het beste is voor haar kindje, consulteer ik altijd Andrea. 

Marion de Veij

Marion ken ik al vanaf dat haar en mijn zoon bij elkaar op de peuterspeelzaal zaten (1995). En hoe leuk was het dat ik haar tijdens een scholing van de Natuurlijke Kraamzorg tegenkwam. Samenwerking leek helemaal logisch en sinds het najaar van 2021 is dat een feit. Marion heeft al 30 jaar ervaring als kraamverzorgende en weet derhalve van de hoed en de rand. Een fijne collega om mee te sparren of gewoon lekker bij te praten over ons mooie vak.

Nienke Koren

Nienke is een heerlijke collega. Spontaan, vrolijk en altijd bereid te helpen. Een fijn gesprek, advies en een nuchtere kijk op veel dingen. Nienke is van oudsher verpleegkundige en zit sinds 2019 in het kraamvak. Fijn om met haar te sparren.

Saskia van Oord

Samen vormen we het samenwerkingsverband Teamwork. Juist die directe samenwerking, de intervisie en weten dat je altijd bij elkaar terecht kunt, geven rust voor ons allemaal. Samen staan we letterlijk sterk.

Voor lactatiekundig advies:

Met de verschillende lactatiekundigen in de regio heb ik contact op het moment dat dat nodig is. Altijd in een fijne en gelijkwaardige samenwerking. Elke lactatiekundige heeft haar eigen aanpak. Ik probeer altijd om de juiste lactatiekundige voor jullie situatie te vinden.

Verloskundigen

Ik werk samen met alle verloskundigen in de regio. Als ik nog niet heb samengewerkt met een verloskundigepraktijk neem ik graag voor de zorg even contact met hen op om me voor te stellen en af te stemmen wat voor hen belangrijk is in de zorg.

Overig

Ik werk samen met Edith Minnaar als het gaat om extra zorg voor moeder en kind op het gebied van ondersteuning bij herstel na bevalling en bij problemen bij de baby. Edith is antroposofisch verpleegkundige en weet alles t.a.v. wikkels, kompressen en inwrijvingen. Juist deze toepassingen helpen goed in die eerste tijd na de bevalling, maar ook zeker in een later stadium.