“It takes a village to raise a child”

Deze quote gebruik ik vaak om ouders uit te leggen dat het fijn en belangrijk is om zorgen en onzekerheden, maar ook je goede en minder goede ervaringen te delen met mensen uit je omgeving of met professionals. De kennis die je hiermee uitwisselt helpen je om je kind te verzorgen en te begeleiden in zijn of haar ontwikkeling.

En dat geldt ook voor het uitoefenen van mijn vak. Back up, intervisie, scholing en delen van kennis en ervaringen is juist in een vak als kraamzorg en in de geboortezorg van groot belang. Zo kunnen we met elkaar de beste zorg geven in die o zo belangrijke eerste week. En…ik geloof ook erg in samenwerking. Het versterkt en verbindt. En dat komt de gezinnen waarin we werken alleen maar ten goede.

Partners

Hieronder noem ik de partners waarmee ik samenwerk.

Voor intervisie en back up

T.a.v. kraamzorg. Voor intervisie en voor back up om in geval van nood de zorg over te nemen:

Angelique van Bemmel van Zuster Ooievaar.

Angelique is een zeer gewaardeerde collega waarmee ik regelmatig een heerlijke boswandeling maak.  Buiten-intervisie noemen we dat. Zeer leerzaam. We stapten tegelijk in het avontuur van zelfstandig kraamverzorgende en werken veel samen.

Jet Vos van Jets Babycare

Jet is een fijne en eveneens zeer gewaardeerde collega die met veel liefde haar in 30 jaar opgedane kennis en ervaring deelt. Met enige regelmaat voeren we een lang en altijd prettig telefoongesprek of maken we een lekkere wandeling over de Hilversumse hei.

Anita Kramsbergen van Kraamzorg Zoet

Als oud collega’s bij BabyCare Kraamzorg kennen we elkaar goed. Anita heeft een praktische en liefdevolle aanpak in de zorg die ze geeft. Ze heeft jarenlange ervaring en tijdens intervisies delen we onze kennis met veel plezier.

Naast deze 3 collega’s maak ik deel uit van een grotere groep kraamverzorgenden in de regio. We vangen elkaar in geval van nood op. Zo ben je altijd verzekerd van zorg in je kraamtijd.

Voor lactatiekundig advies:

Denise Amdini van Beste Start Borstvoeding 

Denise is altijd bereid te helpen bij borstvoedingsproblemen. Dat doet ze op een heldere en invoelende manier. Ze is tijdens de zorg altijd telefonisch bereikbaar en regelmatig laat ik me bij haar bijscholen om in de kraamweek goede begeleiding te kunnen geven bij de borstvoeding.

Verloskundigen

Ik werk samen met alle verloskundigen in de regio. Als ik nog niet heb samengewerkt met een verloskundigepraktijk neem ik graag voor de zorg even contact met hen op om me voor te stellen en af te stemmen wat voor hen belangrijk is in de zorg.

Overig

De Wevershoek

Gisela Wiesenekker heeft een prachtige online winkel voor wollen babykleding en katoenen luiers. Verder vind je in haar winkel ook veel en mooie materialen voor natuurlijke kraamzorg. Voor alle vragen over werkwijze t.a.v. katoenen luiers en warmtezorg kan ik bij haar terecht.