Kraamzorg valt in Nederland in de basisverzekering. Iedereen heeft dus recht op kraamzorg.

Eigen bijdrage

Via het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) wordt vastgesteld op hoeveel uren kraamzorg je recht hebt. Je betaalt wel een wettelijke eigen bijdrage welke voor 2022 € 4,70 per uur bedraagt. 

Vergoeding afhankelijk van soort verzekering

Als zwangere heb je altijd de vrijheid om te kiezen voor een zelfstandig kraamverzorgende! 

De vergoeding die je krijgt is afhankelijk van hoe je verzekerd bent. Een zzp-er heeft over het algemeen geen contract met de zorgverzekeraar. Bij een restitutiepolis maakt dit niet uit. Als je op die manier verzekerd bent, vergoedt de zorgverzekeraar 100% uit. Bij een natura verzekering keert de verzekeraar voor niet gecontracteerde zorg vaak 70-75% uit. Doordat ik samenwerk met partijen voor facturatie, bereken ik echter alleen de administratiekosten. Zo is het ook met een naturapolis gemakkelijker voor je om kraamzorg bij mij af te nemen. 

Om verrassingen achteraf te voorkomen kan je het beste even contact opnemen met je verzekeraar om te informeren waar je precies voor verzekerd bent.  Daarna kijken we dan samen naar de mogelijkheden en kan ik je voorrekenen wat de eventuele administratiekosten zullen zijn. 

Aanvullende verzekeringen kunnen bijvoorbeeld (gedeeltelijk) de kosten vergoeden van de wettelijke eigen bijdrage, uitgestelde kraamzorg, couveuse nazorg, een consult van een lactatiekundige, het huren van een kolf of andere medische benodigdheden. Ook het ontvangen van een kraampakket komt vaak voort uit een aanvullende verzekering. Het huren van een babyweegschaal en het aanschaffen van een kraamdossier is niet nodig, deze breng ik zelf mee.

Extra kraamuren

Extra kraamuren, buiten de verzekering om, kunnen tegen onderstaande tarieven worden ingekocht: – tussen 08.00 en 18.00 uur € 55,- per uur exclusief BTW.

Parkeerkosten

Parkeerkosten worden doorberekend of indien het mogelijk is zal ik gebruik maken van jullie bezoekerspas.