Kraamzorg valt in Nederland in de basisverzekering. Iedereen heeft dus recht op kraamzorg.

Eigen bijdrage

Via het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) wordt vastgesteld op hoeveel uren kraamzorg je recht hebt. Je betaalt wel een wettelijke eigen bijdrage welke voor 2021 € 4,60 per uur bedraagt.

Neem contact op met je verzekeraar

Om verrassingen achteraf te voorkomen kan je het beste even contact opnemen met je verzekeraar om te informeren waar je precies voor verzekerd bent. Bij sommige aanvullende verzekeringen is ook de eigen bijdrage gedekt.

Via samenwerkende partijen hebben wij contracten met alle verzekeraars. Neem voordat je contact opneemt met je verzekeraar even contact met ons op zodat ik je kan doorgeven via welke samenwerkende partij we de factuur zullen indienen.

Aanvullende verzekeringen kunnen bijvoorbeeld (gedeeltelijk) de kosten vergoeden van de wettelijke eigen bijdrage, uitgestelde kraamzorg, couveuse nazorg, een consult van een lactatiekundige, het huren van een kolf of andere medische benodigdheden. Ook het ontvangen van een kraampakket komt vaak voort uit een aanvullende verzekering. Het huren van een babyweegschaal en het aanschaffen van een kraamdossier is niet nodig, deze breng ik zelf mee.

Extra kraamuren

Extra kraamuren, buiten de verzekering om, kunnen tegen onderstaande tarieven worden ingekocht: – tussen 08.00 en 18.00 uur € 50,- per uur exclusief BTW.

Parkeerkosten worden doorberekend of indien het mogelijk is zal ik gebruik maken van jullie bezoekerspas.